عنوان

کنتاکتور اشنایدر چیست ؟

کنتاکتور اشنایدر یک وسیله الکتریکی محسوب می شود که در جهت خاموش و روشن کردن مدار الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع می توان کنتاکتور ها را نوعی از رله در نظر گرفت با این تفاوت که کنتاکتور در کاربرد هایی با ظرفیت حمل جریان بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. اما رله برای کاربرد هایی با حمل جریان کم استفاده می شود. کنتاکتور اشنایدر به آسانی نصب می شود و اندازه آن کامپکت می باشد. در واقع این قطعه الکتریکی دارای چند کنتاکت می باشد، در بیشتر موارد این کنتاکت ها به صورت معمول باز هستند و هنگامی که سیم پیچ کنتاکتور فعال می شود قدرت عملیاتی بار را به صورت کامل تامین می کنند. به طور کلی کنتاکتور ها برای کنترل موتور های الکتریکی استفاده می شوند‌. کنتاکتور های اشنایدر دارای انواع مختلفی می باشند که هر کدام از آن ها کاربرد، ویژگی و قابلیت های متفاوتی دارند. علاوه بر این کنتاکتور ها می توانند جریان را در رنج وسیع چند آمپر تا هزار آمپر و همچنین ولتاژ های ۲۴ ولت DC تا هزار ولت، قطع کنند.

انواع کنتاکتور اشنایدر

کنتاکتور اشنایدر در دو سری F و D تولید می شوند، اما دقت داشته باشید که این دو سری نیز دارای مدل های مختلفی می باشند.  در ادامه به بررسی انواع کنتاکتور های اشنایدر به صورت جامع می پردازیم.

کنتاکتور اشنایدر سری F : در واقع اتصالات کنتاکتور های اشنایدر سری F به شین ها انجام می شود و این مدل در مقایسه با سری D تا حدودی گران قیمت تر می باشد که در بازه ۱۱۵ تا ۸۰۰ آمپر عرضه می شوند. به طور کلی جریان ورودی بوبین های کنتاکتور سری F در دو ولتاژ ۱۱۰ و ۲۲۰ و برای دو جریان DC و AC تولید می شوند.

کنتاکتور اشنایدر سری D : کنتاکتور های اشنایدر سری D از با دوام ترین انواع کنتاکتور ها محسوب می شوند. این مدل ها از ۹ تا ۱۵۰ آمپر تولید می شوند که اتصالات آن ها از طریق ترمینال های پیچی انجام می شود. ولتاژ جریان ورودی کنتاکتور سری D می تواند ۲۴، ۴۸، ۱۱۰، ۲۲۰ و … ولت باشد و می توان از هر دو جریان DC و AC برای تغذیه آن استفاده کرد. علاوه بر این توان این کنتاکتور ها ۴ تا ۷۵ کیلو وات می باشد.

عنوان

مشخصات کنتاکتور اشنایدر

یکی از مهم ترین مشخصات و ویژگی ها برای تعیین کردن انواع کنتاکتور، طول عمر کنتاکتور می باشد. در واقع تعیین کردن طول عمر یک کنتاکتور اشنایدر به تعداد دفعات قطع و وصل کردن آن بستگی دارد. به طور کلی می توان گفت که این کلید پس از این تعداد دفعات قطع و وصل، به دلیل سائیدگی و فرسودگی دیگر قابلیت استفاده را نخواهد داشت. طول عمر کلید های مختلف، بسیار متفاوت می باشد به طور مثال برای کلید های حفاظتی و اهرمی تا حدود ۱۰۳ بار و برای کنتاکتور ها حدود ۱۰۸ بار می باشد. در واقع این تعداد برای موقعیت هایی است که از کنتاکت کلید، جریانی عبور نکند‌. اندازه کنتاکتور ها از چند سانتی متر تا یک متر کاملا متفاوت می باشد. از کنتاکتور ها در ماشین آلات صنعتی برای راه اندازی و همچنین کنترل استفاده می شود. علاوه بر این کنتاکتور ها در روشنایی، بانک خازنی، گرمایش، کنترل موتور های الکتریکی، تبخیر کننده حرارتی و دیگر بار های الکتریکی کاربرد بسیار زیادی دارند. در ادامه به بررسی مشخصات کنتاکتور اشنایدر می پردازیم.

  • حامل کنتاکت های ثابت است که این قسمت بایستی درجه عایق مناسبی را داشته باشد.
  • برای بالا بردن ضریب اطمینان در برابر کار زیاد، بر روی کنتاکت های متحرک و ثابت، از پوشش اکسید نقره استفاده می کنند.
  • صفحه فلزی انتهایی برای نصب کردن قسمت های ثابت بر روی آن می باشد.
  • ترمینال های خروجی و ورودی
  • بوبین های کنتاکتور
  • سیستم هسته آهنی متحرک و ثابت
  • سیگنال
  • قسمت های کنترل جرقه

فروش کنتاکتور اشنایدر

امروزه تمامی افراد برای خرید انواع محصولات به دنبال یک فروشگاه مطمئن و معتبر هستند، که بتوانند محصولی اصل و با کیفیت را خریداری کنند‌. با توجه به این که کنتاکتور اشنایدر یک وسیله کاربردی محسوب می شود، بنابراین افرادی زیادی آن را بسته به نیاز خود خریداری می کنند. اما همان طور که گفته شد مراجعه به یک فروشگاه معتبر برای خرید این محصول بسیار حائز اهمیت است، از این رو پیشنهاد ما این است برای خرید کنتاکتور ها به سایت فروشگاهی صنعت برق مراجعه کنید و این محصول را با قیمت مناسب و با کیفیت بالا خریداری کنید.

 

عنوان

خرید کنتاکتور اشنایدر

با توجه به این که کنتاکتور های اشنایدر از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند، بنابراین انتخاب و خریداری بهترین کنتاکتور متناسب با نیاز شما یک امر ضروری محسوب می شود‌. هنگام انتخاب و خرید کنتاکتور اشنایدر نیاز است تا نکات مهمی را در نظر داشته باشید که در ادامه آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

  • اولین نکته ای که قبل از خرید کنتاکتور ها بایستی در نظر بگیرید نوع جریان عبوری از مدار می باشد. کنتاکتور اشنایدر الکتریک در مدل های AC و DC تولید می شود، به همین علت سعی کنید قبل از خرید و انتخاب مدل مورد نظر، نوع جریان عبوری از مدار را مشخص کنید.
  • نکته بعدی در نظر داشتن میزان ولتاژ می باشد، هر کنتاکتور می تواند یک سطح محدود را پشتیبانی کند. بنابراین سعی کنید برای ولتاژ های پایین محصولی را انتخاب کنید که بتواند ولتاژ را پشتیبانی کند. برخی از مدل ها می توانند ۹۰۰ ولت و برخی دیگر ۱۲۰۰ ولت را پشتیبانی کنند.
  • ابعاد و اندازه کنتاکتور از دیگر نکات مهم قبل از خرید می باشد. شما باید با در نظر داشتن محل نصب کنتاکتور های اشنایدر اندازه و ابعاد آن را انتخاب کنید.

قیمت کنتاکتور اشنایدر

با توجه به این که کنتاکتور اشنایدر برای مدار هایی با ظرفیت بالا مورد استفاده قرار می گیرد به همین علت از رله ها سنگین تر و بزرگ تر می باشند، بنابراین کنتاکتور ها به دلیل اندازه، کارایی و راندمان بیشتر، نسبت به رله ها تا حدودی گران تر می باشند. اما در حالت کلی نمی توان نرخ و قیمت ثابتی را برای آن ها در نظر گرفت. با توجه به این که کنتاکتور های اشنایدر در انواع مختلفی وجود دارند بنابراین قیمت آن ها با یک دیگر متفاوت خواهد بود.

عنوان

کاتالوگ کنتاکتور اشنایدر

با توجه به ولتاژ کار نامی، می توان نوع و محل استفاده از کنتاکتور و همچنین توانایی قطع و وصل آن را به دست آورد. سرعت قطع و وصل کنتاکتور از مزایای اصلی آن محسوب می شود، به صورتی که می توان با طراحی درست و انتخاب کنتاکتور مناسب، تا ۳۰۰۰ بار در ساعت و برای کنتاکتور اشنایدر حدود ۳۶۰۰ بار در ساعت زیر بار، وصل یا قطع کرد که در کاتالوگ کنتاکتور به صورت دقیق مشخص شده است. علاوه بر این تعداد دفعات قطع و وصل کنتاکتور بدون ایجاد جرقه و آسیب به کنتاکتور در ساعت و با جریان های مختلف توسط کارخانه سازنده در کاتالوگ کنتاکتور مشخص شده است. با توجه به مطالب ذکر شده می توان دریافت که جریان و ولتاژ، نقش بسیار مهمی در ذوب شدن کنتاکت ها و همچنین در ایجاد قوس الکتریکی دارند. بنابراین تمامی مشخصات الکتریکی مانند جریان، ضریب قدرت، توان، ولتاژ و مصرف کننده ای که می تواند کنتاکتور را به شبکه قطع یا وصل کند و همچنین این که کنتاکت ها بر اثر قوس الکتریکی صدمه نبینند، بر روی بدنه کنتاکتور یا به صورت کامل در کاتالوگ آن نوشته می شود. در ادامه برخی از مشخصات درج شده در کاتالوگ کنتاکتور اشنایدر را مورد بررسی قرار می دهیم.

بوبین کنتاکتور اشنایدر: در واقع دو سر بوبین را با A1 و A2 نشان می دهند. در برخی مواقع نیز دو سر بوبین با حروف های A و B یا حروف های E2, E1 نشان داده می شود.

کنتاکت های قدرت کنتاکتور اشنایدر: در واقع کنتاکت هایی که مصرف کننده را به یک شبکه متصل می کند، کنتاکت قدرت می گویند. به طور کلی این کنتاکت ها با شماره ۱ تا ۶ روی کنتاکتور نشان داده می شوند.

تعیین کردن نوع و تعداد کنتاکت: تعداد کنتاکت کمکی باز و بسته کنتاکتور اشنایدر را بر روی پلاک کنتاکتور مشخص می کنند. برای این کار از حروف No,NC استفاده می شود، به عنوان مثال اگر روی کنتاکتور علامت ۱NC+3NO درج شود به معنای یک کنتاکت بسته و سه کنتاکت باز می باشد.

 کنتاکت فرمان: این کنتاکت ها تنها در مدار فرمان مورد استفاده قرار می گیرند. در مدار فرمان در سمت راست کنتاکت ها، شماره کنتاکت ها مشخص شده است. به طور کلی از عدد ۱ و ۲ برای شماره گذاری کنتاکت های بسته و از اعداد ۳ و ۴ برای شماره گذاری کنتاکت های باز استفاده می کنند.

سرویس کنتاکتور اشنایدر

همان طور که گفته شد کنتاکتور اشنایدر یک قطعه کاربردی محسوب می شود، بنابراین عملکرد مطمئن و صحیح آن ها بسیار حائز اهمیت می باشد. هنگامی که کنتاکتور ها به درستی عمل نکنند، طول عمر موتور کاهش پیدا می کند. از این رو سرویس کنتاکتور ها در صورت نیاز برای کارکرد بهتر آن ها ضروری می باشد. یک سرویس کار در هر بار سرویس و بازرسی از تابلو برق، بایستی از سفت بودن کنتاکتور ها و اتصال کامل سیم ها به ترمینال آن مطمئن شود.

عنوان

سوالات متداول

کنتاکتور اشنایدر چیست ؟

کنتاکتور اشنایدر یک وسیله الکتریکی محسوب می شود که در جهت خاموش و روشن کردن مدار الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع می توان کنتاکتور ها را نوعی از رله در نظر گرفت با این تفاوت که کنتاکتور در کاربرد هایی با ظرفیت حمل جریان بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع کنتاکتور اشنایدر را نام ببرید؟

کنتاکتور اشنایدر سری F

کنتاکتور اشنایدر سری D

ثبت نظر