عنوان
مراحل ساخت تابلو برق
طراحی و تهیه نقشه های اجرائی
ساخت تابلو برق با مرحلهی طراحی و تهیه نقشههای اجرائی آغاز میشود. در ابتدا اسناد توسط واحد مهندسی از کارفرما دریافت میشود. پس از مطالعه اسناد و نقشهها، تیپ اسناد و نقشههای جانمایی تابلو برقها، استخراج میشود. سپس برآورد قیمت توسط واحد مهندسی صورت میگیرد. با بررسی نقشهها و مشخصات فنی، فهرستی از لوازم و تجهیزات آماده میشود که تجهیزات لازم، به طور دقیق با توجه به مارک پیشنهاد شده بایستی تهیه شوند. پس از مذاکره با کارفرما و عقد قرارداد با مشاور، نظریات و خواستههای فنی کارفرما و مشاور دریافت میشود. نقشهها و اسناد ارائه شده بایستی با استانداردهای معتبر و خواستههای کارفرما و مشاوره تطابق داده شوند و در صورت نیاز، اصلاحاتی انجام شوند.
تهیه نقشه های اجرایی
در این مرحله از ساخت تابلو برق، نقشه ایزومتریک، نقشه جانمایی تابلو برقها، نقشه مدارهای قدرت و فرمان با شمارهگذاری سیمها و ترمینالها، تماما تهیه میشوند. نقشههای اجرایی به همراه فهرست لوازم و تجهیزات به کارفرما ارائه میشوند و با دریافت تاییدیه از کارفرما، تولید آغاز میشود.
ساختمان عمومی تابلوها
در این مرحله از ساخت تابلو برق، بدنه کلیه تابلوها اعم از دیواری، ایستاده، فشار ضعیف، توزیع و فرمان از ورق روغنی به ضخامتی معادل ۱٫۵ میلیمتر تا ۲٫۵ میلیمتر از دو قسمت شاسی و پوشش ساخته شدهاند. سلولهای مجزای تابلوهای چند سلولی به وسیلهی پیچ و مهره به یکدیگر متصل میشوند.
رنگ آمیزی
در چهارمین مرحله از ساخت تابلو برق، بر روی بدنهی تابلو برق عملیات چربیزدایی، اکسیدزدایی و فسفاته صورت میگیرد. سپس تابلوها با بهترین پوشش به روش کورهای الکترواستاتیک، رنگ میشوند و ضخامت رنگ آنها بایستی حداقل ۸۰ میکرون باشد. کیفیت رنگ آمیزی توسط کارشناسان بررسی و کنترل میشود.
مونتاژ لوازم و تجهیزات الکتریکی
در مرحله پنجم از ساخت تابلو برق، عملیات مونتاژ بر اساس نقشههای جانمایی آغاز میشود. تمام لوازم و تجهیزات به کار رفته در عملیات مونتاژ با یک پلاک NAMEPLATE مشخص میگردند. نصب قطعات به صورتی اجرا میشود که در زمان لازم، تعویض قطعات امکانپذیر باشد.
شینه کشی و سیم کشی
عملیات شینهکشی در ساخت تابلو برقها با شمش (شینه) مسی از جنس مس الکترولیت E-CU انجام میشود. شینهها با پوشش پلاستیکی ترموفیت کاور شدهاند و دارای سه رنگ آبی، قرمز و زرد هستند. تابلو مجهز به سیستم ارت یا همان اتصال به زمین میباشد. سیستم حفاظت الکتریکی تابلو از نوع T.N.S میباشد.
بازرسی و کنترل کیفیت
در وهلهی هفتم از ساخت تابلو برق، بازرسی و کنترل کیفیت تابلوها بر اساس استانداردها و معیار الکتریکی و مکانیکی انجام میشود. بازرسی و کنترل کیفیت تابلو به صورت زیر صورت میگیرد:
۱- کنترل مجدد رنگ آمیزی بدنه
۲- کنترل اتصالات و محکم بودن پیچ و مهرهها
۳- کنترل سایز سیمها و فاصله بین قسمتهای برقدار و بدنه
۴- کنترل مدارهای قدرت و فرمان
۵- کنترل شمارهگذاری و کاربرد صحیح تجهیزات در تابلو برق
۶- کنترل عملکرد تمام قطعات و نمایش عمل مدارهای فرمان در هنگام برقدار بودن تابلو برق و اطمینان از کارکرد صحیح آن
تست و آزمایش
در آخرین مرحله، تابلوها توسط نماینده فنی کارفرما مورد تست و آزمایشهای مختلف قرار میگیرند. آزمایشات و تستها شامل، آزمایشات مکانیکی سلولها، آزمایشات عملکرد صحیح کلیه وسایل حفاظتی، اندازهگیری و سنجش آنها، آزمایشات عملکرد صحیح کلیه کلیدها، آزمایشات سایر موارد مندرج در نقشه و مشخصات فنی اعلام شده از طرف کارفرما میشوند.
عنوان
مهارت مورد نیاز برای ساخت تابلو برق
مجموع علوم و فنون مورد نیاز در ساخت و تولید تابلو برق عبارتاند از:
۱- مهمترین مهارت در ساخت تابلو برق، آشنا بودن تکنسین به تجهیزات الکتریکی و نحوه کار آنها میباشد.
۲- افراد فعال در ساخت و تولید تابلو برق بایستی مهارت لازم در استفاده از نرمافزارهای طراحی و نقشهکشی مهندسی برق را داشته باشند و به آنها مسلط باشند.
۳- افراد باید آگاهی کاملی از آخرین متدهای ساخت بدنه تابلو برق و طراحی الکتریکی تابلو برق داشته باشند.
۴- داشتن توانایی درک صحیح اصطلاحات به کار رفته در صنعت برق و الکتریسته لازم است. این اصطلاحات شامل جریان برق، ولتاژ آن و روابط بین آنها میشوند.
۵- یکی از اصلیترین مهارتها، آشنایی تکنسین و مهندسین با استانداردهای جهانی و کشوری در زمینهی طراحی، تولید و ساخت تابلو برق میباشد.
۶- مجری طرح بایستی به روشهای برنامهریزی تولید و مدیریت زمان آگاهی داشته باشد و بتواند با مدیریت درست، پروژه را در زمان مشخص شده در قرارداد به پایان برساند.
۷- در مراحل ساخت تابلو برق، تکنسین فعال بایستی توانایی کار با دستگاههای مختلف اعم از دستگاه پرس، خم و سوراخ کاری را داشته باشد.
۸- نمایندهی فنی با تسلط به روشهای کنترل کیفیت و تستهای آزمایشگاهی، سلامت پروژه را اعلام میکند.
ساخت تابلو برق با کاربردهای متنوع
کاربرد تابلو برق با توجه به محل استفاده، شرایط موجود در پروژه، طراحی و نوع ساخت تابلو برق میتواند متنوع و متفاوت باشد. برای مثال یک مجتمع مسکونی ممکن است به یک تابلو برق دیواری احتیاج داشته باشد. از طرفی یک میدان نفتی بزرگ برای تامین برق منطقه کاری خود، به تعداد زیادی تابلو برق فشار ضعیف و تابلو برق فشار متوسط نیازمند باشد. اصولا تابلو برق استاندارد با کاربردهای متنوع شامل موارد زیر میشود:
۱- تابلو برق فشار ضعیف تا حداکثر ۱۰۰۰ ولت
۲- تابلو برق فشار متوسط تا حداکثر ۳۶ کیلو ولت به صورت فیکس یا کشویی
۳- تابلو برق حفاظت و کنترل
۴- تابلو با سیستم پاور کنترل سنتر PCC
۵- تابلو با سیستم موتور کنترل سنتر MCC
۶- تابلو برق مناسب اصلاح ضریب قدرت برق
۷- تابلو برق با کاربرد بانک خازنی
۸- تابلو برق خانگی
۹- تابلو برق آسانسور
هزینه ساخت تابلو برق
وب سایت تخصصی صنعت برق با ارائه تجهیزات کاربردی، توانسته نیاز مشتریان خود را شناسایی کند و به آنها پاسخ دهد. هزینه ساخت تابلو برق بسته به نوع دستگاه و تجهیزات داخلی مورد استفاده آن، ضخامت ورق به کار رفته در ساخت تابلو، تعداد سلولها، ابعاد بدنه تابلو، ثابت یا متحرک بودن آن و عوامل دیگر، متغیر است. برای استعلام قیمت و اطلاع از نحوهی ساخت میتوانید با مشاوران وب سایت صنعت برق در تماس باشید و از خدمات وب سایت استفاده کنید. جهت ورود به وب سایت و دریافت مشاورهی رایگان، میتوانید اینجا را کلیک کنید.
عنوان
سوالات متداول ساخت تابلو برق
خازن روغنی چیست؟
خازن روغنی را می توان به عنوان یکی از بهترین مدل های موجود در بازار مورد استفاده قرار داد. با توجه به نیاز مدارات مختلف می توان از خازن های روغنی در موارد بسیار زیادی استفاده کرد. تنوع موجود در این محصولات باعث استفاده گسترده این محصولات شده است. برای نصب و راه اندازی این خازن ها بسیار ساده بوده و می توان در مدارات بسیار زیادی این محصولات را نصب کرد. کاربرد های گسترده این محصولات باعث استفاده گسترده آن ها شده است. توجه داشته باشید که خازن روغنی را می توان در مدل های بسیار زیادی مورد استفاده قرار داد. خازن روغنی را می توان در مدار های AC به صورت گسترده استفاده کرد.
قیمت خازن روغنی چیست؟
این سایت با معرفی بهترین فروشگاه های موجود در سراسر کشور می تواند خدمات بسیار خوبی را ارائه کند. برای دریافت قیمت می توانید با فروشگاه های معرفی شده در سایت ارتباط برقرار کنید. به راحتی می توانید از طریق این سایت قیمت های به روز را دریافت نمایید. کیفیت محصولات موجود در این سایت را می توان به عنوان یکی از ویژگی های بارز در نظر گرفت. در ادامه به معرفی انواع خازن روغنی خواهیم پرداخت و این محصولات را برای شما شرح می دهیم.
انواع خازن روغنی چیست؟
از خازن روغنی می توان در راه اندازی موتور های الکتریکی نیز استفاده کرد. در به کار انداختن موتور های مختلف باید انرژی بالاتری را به موتور انتقال داد. این موتور ها برای به کار افتادن نیاز به یک شوک الکتریکی بالاتری می باشند. خازن های مختلف می توانند این شوک را ایجاد کرده و ولتاژ مورد نیاز را تامین کنند. بعد از راه اندازی موتور ها این خازن ها از مدار خارج شده و عملکردی را ندارند. با توجه به خواص موجود در روغن می توان کاربرد های بسیار زیادی را برای این محصول مد نظر قرار داد. انواع خازن روغنی را می توان به راحتی از طریق شکل ظاهری شناسایی کرد.