عنوان

سکسیونر

عنوان

سکسیونر یکی از تجیهزات پرکاربرد در ایستگاه­های برق فشار بالا است. تنوع سکسیونرها بسته به تنوع جریان و ولتاژ، متفاوت است.

عنوان

سکسیونر چیست؟

سکسیونر یا سواساز یکی از تجهیزات اساسی در صنعت برق می­باشد که کاربرد آن در ایستگاه برق فشار بالا است. نحوه کار و عملکرد سواساز به این شکل است که در ایستگاه­های برق فشار بالا، بخش­های مختلف با ولتاژ­های بالا را از یکدیگر جدا می­کند و امکان باز و بسته کردن سکشن­های مختلف بر روی خطوط را برای کاربر فراهم می­کند. در حالت On Load نمی­توان بر روی سواساز مانوری داد، چرا که تجهیزات زیر بار می­باشند.

از معایب استفاده از سواساز می­توان به عدم کنترل و بازبست تجهیزات در زیر بار، اشاره کرد. انجام بازبست بر روی تجهیزات زیر بار موجب آسیب دیدن سواساز و سایر تجهیزات صنعتی می­شود. تنوع سکسیونرها و یا سواسازها در بر گیرنده­ی ولتاژهای مختلف و جریان­های مختلف می­شوند و از این رو بهتر است سواساز مناسب با ولتاژ پروژه استفاده گردد. سواساز به هیچ عنوان کاربردی در کاهش قوس­های شدید الکتریکی که بر اثر باز و بسته کردن مدارها ایجاد شده است، ندارد.

عنوان

کاربرد سکسیونرها

سکسیونر به کاربر قابلیت مشاهده­ی هم‌زمان جدا شدن دستگاه از دیگر بخش‌ها و بررسی وجود پیوند الکتریکی بین نقاط جدا شده را می­دهد و یا در هنگام بستن سکسیونر کاربر بتواند شاهد بستن مدارهای نیرو باشد. سواسازها یا سکسیونرها دارای دو تیغه نر و ماده هستند که برای هر فاز استفاده می­شوند. با بررسی توان لازم جهت گردش­دهی پیاپی، سواساز مناسب آمپر مشخص، انتخاب می­شود. سواساز آلیاژی از مس و آلومینیوم با روکشی از نقره می­باشد. روکش نقره مانع از خوردگی فلز می­شود. تنوع سواسازها بسته به ولتاژ و جریان متغیر است، چرا که پهنه ایزولاسیون بایستی حفظ گردد. سکسیونرها با نیروی موتوری یا دستی جابه­جا می­شوند. استراکچر به عنوان سازوکار سواساز مقره­های خازنی همراه با جداگر بین تیغه­ها، با هم به خوبی فعالیت می­کنند.

سواساز با نیروی دستی یا موتوری سازوکار، جابه­جا می­شود. از مزایای موتوری بودن سازوکار می­توان به داشتن درون بست­های مکانیکی و الکتریکی اشاره کرد که در صورت وصل بودن، قابلیت حرکت دستی سازوکارها مختل می­شود. سازوکار موتوری سکسیونر شامل اجزایی از جمله سری کنتاکتور، کلیدهای کمکی، کلید بنیادی، موتور چپگرد و راستگرد، پایانه­ها و درون بست­ها می­شود.

سایت صنعت برق با معرفی سواسازها و دیگر تجهیزات الکتریکی، گامی در زمینه شناسایی و آشنایی صنعت بزرگ برق، برداشته است. دو آزمون بر روی سواسازها انجام می­شود که یکی آزمون اندازه­گیری ایستادگی جداگری است و دیگری ایستادگی اهمی تیغه­ها و کلمپ­های هم­بند به سوزنی­های سر سکسیونر، می­باشد.نتیجه آزمون ایستادگی جداگری هنگامی قابل قبول است که سطح جداگری ولتاژ، در حد نامی باشد. نتیجه آزمون ایستادگی اهمی تیغه­ها و کلمپ­ها هم زمانی قابل قبول می­باشد که در حد میکرو اهم باشد. یک سری گریس پل بایستی بر روی تیغه­ها به صورت لایه­ای نازک کشیده شود که از خوردگی تیغه­های سواساز در اثر آذرخش جلوگیری کند و موجب پیوند بهتر بین دو تیغه نر و ماده گردد. گاها بر روی تیغه­های سکسیونر، صفحات برف­گیر و باران­گیر نصب می­شود تا از نفوذ آب، شبنم و رطوبت به تیغه­ها جلوگیری کند. در ولتاژ­های بالا بر روی سوزن­های سواساز، زنجیرهای رینگ آذرخش کار گذاشته می­شود، ناگفته نماند که سوزن­های سواساز همان جایگاه سفت شدن کلمپ­ها در نوک هستند. جهت خرید سواساز می­توانید با وب سایت تخصصی صنعت برق در تماس باشید.

عنوان

انواع سواساز افقی با رده ولتاژی ۲۳۰ کیلو وات تا ۴۰۰ کیلو وات

سواساز افقی با قطع از یک نقطه
سکسیونر افقی با قطع از یک نقطه به دو شکل در بازار است که گاها شامل قطع از وسط و یا قطع از یک طرف می‌شود. نوع دوم این نوع سواساز که دارای یک قطع از یک طرف است، از وسط دارای دو تکه بازو و دو ترمینال هم سطح در دو طرف می باشد و هم چنین دارای یک سری کنتاکت نر و ماده است. نحوه حرکت نوع اول (قطع از وسط) به این شکل است که بازو‌ها در صفحه افقی با زاویه ۹۰ درجه، حول دو محور در دو طرف سواساز، می چرخند. ولی نحوه حرکت نوع دوم (قطع از یک طرف) با یک تکه بازو این گونه است که حول یکی از مقره‌های نگهدارنده بازو می چرخد. فاصله افقی مورد نیاز بین فاز‌ها در این نوع سواساز ها با یک قطع، بیشتر از سواسازهای دیگر است، از این رو در سطوح ولتاژ قوی که نیازمند فضای زیاد است، این مدل سواساز مورد استفاده است.

• سواساز افقی با قطع از دو نقطه
سکسیونر افقی دارای یک بازوی یکپارچه یا دو پارچه می باشد که به یکدیگر متصل شده اند. از طرفی دارای دو سیستم ترمینال هم سطح می باشد که در دو طرف سواساز قرار دارند. این نوع سواساز افقی با قطع از دو نقطه دارای دو سری کنتاکت نر و ماده است.

نحوه حرکت این نوع سواساز افقی به این شکل است که بازوی یکپارچه یا دو پارچه در صفحه افقی با زاویه ی ۹۰ درجه، حول یک محور در وسط سکسیونر مشغول می باشد.این نوع سواساز افقی با قطع از دو نقطه نسبت به سکسیونر افقی با قطع از یک نقطه دارای فاصله­ی افقی کمتری است. علاوه بر این، سکسیونر افقی با قطع از دو نقطه نسبت به نوع سواساز افقی با قطع از یک نقطه، یک ستون مقره اتکایی بیشتر دارد.

عنوان

انواع مختلف تجهیزات با رده ولتاژی ۲۳۰ کیلو وات تا ۴۰۰ کیلو وات

• سواساز عمودی
سکسیونر عمودی شامل یک بازو و دو سیستم ترمینال هم سطح است که در دو طرف سواساز متصل می-شود. این نوع سواساز دارای یک سری کنتاکت نر و ماده می‌باشد. نحوه حرکت آن به این شکل است که بر روی صفحه قائم، حول محوری که در یک سمت سکسیونر قرار دارد، با زاویه ی ۹۰ درجه می چرخد. سواساز عمودی نسبت به سواساز افقی، به فاصله افقی نیازمند است، چرا که حرکت عمودی تیغه‌ها محدود به فضایی می شود که سیم هوایی از بالای آن عبور نکرده باشد.

سواساز پانتوگراف
سکسیونر پانتوگراف شامل چند تکه بازوی لولایی، دو سیستم ترمینال غیر هم سطح در دو سمت بالا و پایین و کنتاکت های مخصوص گیره‌ای می شود. سیستم ترمینال پایین دارای دو جایگاه برای اتصال هادی از دو سمت است. سواساز پانتوگراف به کمترین فاصله افقی و عمودی نیازمند است، چرا که سکسیونر میزان مشخصی برای فاصله افقی و عمودی ندارد. کاربرد عمده آن، انشعاب گرفتن از باس بارهای هوایی و گاها شینه بندی است. سایت صنعت برق با ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان، روند شناخت و انتخاب سکسیونر مناسب با پروژه  شما را تسریع می بخشد. جهت ورود به سایت، اینجا را کلیک کنید.

عنوان

سوالات متداول 

سکسیونر چیست؟

سکسیونر یا سواساز یکی از تجهیزات اساسی در صنعت برق می¬باشد که کاربرد آن در ایستگاه برق فشار بالا است. نحوه کار و عملکرد سواساز به این شکل است که در ایستگاه¬های برق فشار بالا، بخش¬های مختلف با ولتاژ¬های بالا را از یکدیگر جدا می¬کند و امکان باز و بسته کردن سکشن¬های مختلف بر روی خطوط را برای کاربر فراهم می¬کند. در حالت On Load نمی¬توان بر روی سواساز مانوری داد، چرا که تجهیزات زیر بار می-باشند.

کاربرد سکسیونرها چیست؟

سکسیونر به کاربر قابلیت مشاهده­ی هم‌زمان جدا شدن دستگاه از دیگر بخش‌ها و بررسی وجود پیوند الکتریکی بین نقاط جدا شده را می­دهد و یا در هنگام بستن سکسیونر کاربر بتواند شاهد بستن مدارهای نیرو باشد. سواسازها یا سکسیونرها دارای دو تیغه نر و ماده هستند که برای هر فاز استفاده می­شوند.

نتیجه آزمون ایستادگی جداگری چه زمانی قابل قبول است؟

نتیجه آزمون ایستادگی جداگری هنگامی قابل قبول است که سطح جداگری ولتاژ، در حد نامی باشد. نتیجه آزمون ایستادگی اهمی تیغه­ها و کلمپ­ها هم زمانی قابل قبول می­باشد که در حد میکرو اهم باشد. یک سری گریس پل بایستی بر روی تیغه­ها به صورت لایه­ای نازک کشیده شود که از خوردگی تیغه­های سواساز در اثر آذرخش جلوگیری کند و موجب پیوند بهتر بین دو تیغه نر و ماده گردد.

ثبت نظر