عنوان

سیم ارت یا همان سیم اتصال به زمین برای تخلیه بار الکتریکی اضافی ایجاد شده در مدار الکتریکی کاربرد دارد.

سیم ارت یا کابل ارت همان سیم اتصال به زمین است که برای بازگشت جریان به منبع استفاده می­شود تا از برق گرفتگی جلوگیری شود. زمین به عنوان مبدا اندازه­گیری ولتاژ در مدار الکتریکی ایفای نقش می­کند. هدف از اتصال به زمین، افزایش ایمنی و حفظ سلامت دستگاه­ها و لوازم خانگی و حفظ جان افراد از برق گرفتگی می­باشد. نحوه­ی کار سیم ارت به این شکل است که زمانی که ولتاژ بین مدار و زمین زیاد می­شود، ولتاژ اضافی را کنترل می­کند و آن را به سمت زمین تخلیه می­کند و مانع از آسیب دیدن عایق مدار می­شود.

از مزایای اتصال به زمین می­توان به حفظ ثبات ولتاژ در هنگام نشتی برق در مدار الکتریکی اشاره کرد. یکی دیگر از وظایف کابل ارت، جلوگیری از انتقال مواد قابل اشتعال و ایجاد الکتریسیته ساکن حین تعمیرات الکتریکی است.

سیم ارت - صنعت برق

سایت صنعت برق با ارائه مشاوره به مشتریان عزیز خود، امکان خرید بهترین کابل ارت با بالاترین کیفیت و متناسب با نیاز شما را فراهم کرده است.

عنوان

کاربرد کابل ارت

 ۱- یکی از کاربردهای سیم ارت، تخلیه بار اضافی در هنگام نشت مدار الکتریکی است. گاها یکی از دو سیم­ نول یا فاز به شکلی به بدنه متصل می­شود که موجب نشت مدار الکتریکی می­شود. تخلیه بار اضافی از آسیب دیدن وسایل و برق گرفتگی جلوگیری می­کند. اصلی­ترین و اساسی­ترین کاربرد کابل ارت، همین مورد می­باشد.

۲- گاها به اشتباه دستگاه­ها و لوازم خانگی را به لوله­های گاز، لوله­های آب و اسکلت ساختمان وصل می­کنند. این عمل اشتباه، موجب بروز برق گرفتگی شدید می­گردد. برای جلوگیری از این موضوع بایستی در ابتدا سیم­های فاز به سیم ارت متصل شود، در این صورت جریان برق توسط فیوز قطع می­شود.

سپس سیم­های نول به کابل ارت وصل می­شود تا فیوز مربوطه در صورت نشتی بالای ۳۰ آمپر، جریان را به طور کامل قطع کند. در این صورت خطرات ناشی از نزدیکی لوازم خانگی به لوله­ها و اسکلت ساختمان رفع می­شود.

سیم ارت - صنعت برق

انواع سیم ارت

  • سیم ارت مفتول یا سیم خشک یا سیم تابیده

سیم ارت مفتولی از تابیدن سیم­های مسی به شکل یک رشته سیم، تولید می­شود. نام دیگر سیم ارت مفتولی، سیم خشک است که به عنوان فرم کاری در تابلو برق ساختمان کاربرد دارد. هادی سیم خشک از مس استاندارد تک لا با پوشش و عایق PVC می­باشد که ولتاژ نامی سیم خشک معادل ۴۵۰ تا ۷۵۰ ولت است. این نوع سیم­ها با جریان­های مختلف که دارای سطح مقطعی برابر با ۱٫۵ میلی متر مربع تا ۲۴۰ میلی متر مربع هستند، تولید شده­اند. سیم خشک را با رنگ عایق زرد و سبز می­شناسند. کاربرد عمده­ی سیم تابیده با قدرت رسانایی بالا، در ساختمان­های مسکونی می­باشد.

سیم خشک تنوع بالایی دارد که شامل سیم ۱۶ ارت خشک، سیم ۲۵ ارت خشک، سیم ۳۵ ارت خشک، سیم ۵۰ ارت خشک، سیم ۷۰ ارت خشک، سیم ۹۵ ارت خشک، سیم ۱۲۰ ارت خشک و سیم ۱۸۵ ارت خشک می­شود. گاها از سیم مفتولی آلومینیومی در تولید این نوع سیم­ها استفاده می­شود ولی استفاده از این نوع سیم مفتولی در ساختمان خطرناک است. عمده کاربرد این نوع سیم­ها در صنعت می­باشد.

سیم ارت - صنعت برق

با توجه به اینکه شما برای موارد مختلف از این محصولات استفاده می کنید بهتر است از تنوع موجود بهره ببرید. در هر مدار می توان از این تنوع استفاده کرده و بازدهی بالاتری را شاهد بود. یکی از عملکرد های خازن روغنی در تاسیسات سه فاز موتور، اصلاح ضریب قدرت می باشد.

  • سیم ارت روکش­دار

سیم ارت روکش­دار با کاربرد بالایی که در صنایع مختلف دارد، مهم­ترین نوع سیم برق به حساب می­آید که در سیستم سیم­کشی ساختمان مورد استفاده قرار می­گیرد. سیم روکش­دار از رشته­های درهم تنیده مس با پوششی از جنس پلاستیک یا PVC تولید می­شود که از خطرات ناشی از برق گرفتگی می­کاهد. سیم زمینی روکش­دار با انتقال نیروی الکتریکی به زمین، از وسایل الکتریکی موجود در ساختمان و سیستم سیم­کشی الکتریکی، محافظت می­کند.

علاوه بر این­ها، مقاومت بالایی در برابر عوامل طبیعی از جمله صاعقه و رعد و برق دارد و انرژی الکتریکی ایجاد شده را به زمین منتقل می­کند. این نوع سیم را با نام سیم سبز THHN 6 می­شناسند، چرا که رنگ روکش آن به رنگ سبز است. روکش سبز رنگ سیم ارت نشان از این دارد که این نوع سیم برای فضای باز کاربرد دارد. دوام بالا، عمر طولانی سیم روکش­دار، عدم خوردگی و عدم رطوبت­زدگی سیم­ها دلیل مقاومت بالای این نوع سیم­ها در برابر عوامل طبیعی و خارجی می­باشد.

  • سیم ارت افشان

سیم ارت افشان بر خلاف کابل ارت خشک، از انعطاف بالایی برخوردار است و با قطرهای مشخصی تولید می­شوند. این نوع سیم از رشته­های مفتولی هم­اندازه با قطر ۰٫۲۵ میلی متر تا ۰٫۵ میلی متر از سیم مس آنیل تولید می­شود. سیم افشان به دو شکل روکش­دار و بدون روکش اصولا در سیم­کشی ساختمان کاربرد دارد و زیر حجم بالایی از مصالح ساختمانی قرار می­گیرد و دفن می­شود.

  • سیم ارت ماشین لباسشویی

سیم ارت ماشین لباسشویی به منظور تخلیه بار اضافی ماشین لباسشویی در داخل بدنه دستگاه و در بخش مدار ماشین قرار دارد. سیم زمینی یک سیم رسانا متصل به زمین است که بار اضافه را به زمین وارد می­کند. گاها ماشین لباسشویی دارای سیم خراب و مشکل­دار است و از این رو بایستی سیم­کشی بیرونی انجام شود و اتصال به زمین برای دستگاه انجام شود.

  • سیم ارت ساختمان

سیم ارت ساختمان با هدف جلوگیری از برق گرفتگی و یا بروز حوادث، به دو شکل انجام می­شود. نوع اول، سیم در زمین عمیق نصب می­شود و در نوع دوم، سیم به صورت سطحی بر روی زمین اجرا می­شود. نحوه­ی اجرا و نصب اتصال به زمین به صورت شعاعی، مختلط یا شبکه­ای می­باشد.

  • سیم ارت کولر آبی

سیم ارت کولر آبی به بدنه­ی کولر متصل می­شود. کولر دارای یک سیم ورودی سه رشته­ای و یک سیم خروجی پنج رشته­ای است که در کل دو کابل در پشت کولر وجود دارد. سیم اتصال به زمین کولر به رنگ زرد و یا سبز است و گاها رنگ آن مشکی با نوار سبز یا زرد می­باشد.

قیمت کابل ارت

عوامل زیادی بر روی قیمت سیم ارت تاثیر دارد که این عوامل عبارت­اند از تعداد وسایل الکتریکی، نوع کابل ارت، کیفیت ساخت کابل ارت، نوع پروژه و روکش­دار بودن یا نبودن کابل ارت. هزینه سیم­کشی ارت در پروژه­های کوچک در حدود یک میلیون تومان و در پروژه­های بزرگ، چند میلیون تومان می­باشد. برای اطلاع از قیمت کابل ارت­های متنوع می­تواند به سایت صنعت برق مراجعه نمایید و با واحد فروش در ارتباط باشید.

عنوان

سوالات متداول سیم ارت

سیم ارت چیست؟

سیم ارت یا کابل ارت همان سیم اتصال به زمین است که برای بازگشت جریان به منبع استفاده می­شود تا از برق گرفتگی جلوگیری شود. زمین به عنوان مبدا اندازه­گیری ولتاژ در مدار الکتریکی ایفای نقش می­کند. هدف از اتصال به زمین، افزایش ایمنی و حفظ سلامت دستگاه­ها و لوازم خانگی و حفظ جان افراد از برق گرفتگی می­باشد.

کاربرد کابل ارت چیست؟

۱- یکی از کاربردهای سیم ارت، تخلیه بار اضافی در هنگام نشت مدار الکتریکی است. گاها یکی از دو سیم­ نول یا فاز به شکلی به بدنه متصل می­شود که موجب نشت مدار الکتریکی می­شود. تخلیه بار اضافی از آسیب دیدن وسایل و برق گرفتگی جلوگیری می­کند. اصلی­ترین و اساسی­ترین کاربرد کابل ارت، همین مورد می­باشد.

۲- گاها به اشتباه دستگاه­ها و لوازم خانگی را به لوله­های گاز، لوله­های آب و اسکلت ساختمان وصل می­کنند. این عمل اشتباه، موجب بروز برق گرفتگی شدید می­گردد. برای جلوگیری از این موضوع بایستی در ابتدا سیم­های فاز به سیم ارت متصل شود، در این صورت جریان برق توسط فیوز قطع می­شود.

ثبت نظر