عنوان
فن تابلویی چیست؟
فن تابلویی یا همان هواکش تابلویی یکی از قطعات مهم تابلو برقهای صنعتی است که در قاب مربعی شکل و در ابعاد و جنسهای مختلف در بازار موجود است. هر سیستم و محفظهای برای محفوظ ماندن از صدمات ناشی از گرما، آفتها و تعویض هوای موجود در محیط، نیاز به تجهیزاتی جهت تعویض هوا دارد تا هوای موجود در درون محیط به حالت شناور در بیاید. از این رو فنها و هواکشها به منظور گردش هوای داخل محیط و خنک کردن محفظه ساخته شدهاند تا صدمات احتمالی به دستگاه را به حداقل برسانند. تجهیزات به حرکت درآورنده هوا به دو گروه تقسیمبندی میشوند که شامل هواکشها یا همان فنها و تجهیزات تخلیهکنندههای هوا یا برونپاشها میشوند.
فن تابلویی یا همان هواکشها دارای سه دسته هستند و شامل فنهای محوری، گریز از مرکز و انواع خاص میشوند. فن تابلویی کاربرد بالایی در مصارف صنعتی دارد و از این رو عمدتا در صنایع مورد استفاده قرار گرفته است. در اصل فنها و هواکشها، گرمایی که توسط قطعات صنعتی در محیط به وجود میآید را از محفظه خارج میکنند و موجب خنک شدن قطعات موجود میشوند. فن تابلویی یا هواکش تابلویی به منظور نگهبانی و محافظت از تمام قطعات موجود در داخل یک مدار و تابلو برق، در تابلو برقهای صنعتی به کار میرود. ولی برونپاشها یا تخلیهکنندههای هوا راندمان پایینی دارند و برای مصارف صنعتی نامناسب هستند.
البته ناگفته نماند که گاها برونپاشها در موارد خاص در صنایع کاربرد دارند. فنهای محوری برای گذر هوای پرحجم و مقاومت کم و فنهای گریز از مرکز برای گذر هوای کم حجم و مقاومت بالا مورد استفاده قرار میگیرند. ابعاد هواکشهای تابلویی دارای تنوع بالایی است.
هرچه ابعاد آن بزرگتر باشد، قدرت آن در خنک کردن محیط مدارها و قطعات تابلو برق آسانتر و سریعتر میشود. از این رو عمر مفید دستگاهها و محصولات الکتریکی افزایش مییابد.
عنوان
کاربرد فن تابلویی
هواکش تابلویی یا فن تابلویی با هدف خنک سازی تابلوهای برق مورد استفاده قرار گرفته است. از این رو با افزایش تعداد و حجم قطعات صنعتی، حضور این فنها و هواکشها موثرتر میشود. اصلیترین کاربرد این تجهیزات خنکسازی خودروها، ماشینها و محیط تابلو برق و مدارها میباشد. فعالیت قطعات و مدارها موجب بالا رفتن دما میشود و در دمای بالا احتمال ایجاد جرقه و آتش سوزی افزایش مییابد. کاربرد دیگر فن تابلویی تهویه هوای داخلی است که باعث خنک شدن قطعات و خروج هوای داخل محیط میشود که احتمال احتراق ناشی از حرارت مواد کاهش مییابد و یا از بین میرود.
از دیگر کاربردهای هواکش تابلویی میتوان به کنترل شرایط هوایی، خروج انواع دود، آلایندهها و گرد و غبار و از بین بردن بوی نامطبوع محیط اشاره کرد. پرکاربردترین و پرفروشترین فنهای تابلویی و هواکشهای تابلویی موجود در بازار معمولا دارای سایزهای ۱۲×۱۲ و ۲۰×۲۰ میباشند. پرمصرفترین فنهای تابلویی و هواکشهای تابلویی دارای سایزهای ۸×۸، ۹×۹، ۱۲×۱۲، ۱۳×۱۳، ۱۵×۱۵ و ۲۰×۲۰ هستند. تامین اکسیژن مورد نیاز محیط صنعتی توسط فنهای صنعتی سبب افزایش طول عمر تمامی قطعات تابلو برق میشود. هزینه تعمیر و نگهداری انواع فن تابلویی و هواکش تابلویی بالا نمیباشد.
توصیه میشود قبل از خرید فن و هواکش، به دمای محیطی فن، تعداد قطعات موجود در تابلو برق و حرارتی که هر کدام از قطعات موجود در مدار و تابلو برق تولید میکنند، توجه کنید.
از دیگر کاربرد فن تابلویی میتوان به خارج سازی گازهای مضری مانند آمونیاک، دی اکسید کربن و بخار آب توسط هواکشهای صنعتی اشاره کرد.
عنوان
نکات مهم در خرید فن تابلویی
فن تابلویی بر اساس کاربرد به دو دستهی فن تابلویی DC و فن تابلویی AC تقسیمبندی میشود. یکی از مهمترین و اصلیترین موارد در خرید هواکش تابلویی، بررسی ولتاژ فن و هواکش میباشد. از طرفی انواع فنها دارای ولتاژی بین ۱۲۰ ولت تا ۲۲۰ ولت هستند. از طرفی برای ولتاژ متناوب AC و ولتاژ مستقیم DC، فن و هواکش تابلویی مناسب انتخاب میشود. یکی دیگر از عوامل موثر در خرید فن، ابعاد فن تابلویی میباشد که هرچه ابعاد آن بزرگتر باشد، عملیات هوادهی و کاهش دمای محیط با قدرت بیشتری انجام میشود. از این رو پرمصرفترین فنهای تابلویی و هواکشهای تابلویی دارای سایزهای ۸×۸، ۹×۹، ۱۲×۱۲، ۱۳×۱۳، ۱۵×۱۵، ۱۷×۱۷، ۲۰×۲۰ و ۲۵×۲۵ میباشد. در انتخاب هواکش تابلویی مقدار گذر حجمی هوا از اهمیت بالایی برخوردار میباشد.
مقدار هوای عبوری عبارت است از حجم هوای واقعی در ورودی هواکش و فن که بر حسب فوت مکعب بر دقیقه محاسبه میشود که بر اساس پارامترهای سیستم تعیین میگردد. فشار استاتیک وارد بر فن تابلویی بر حسب اینچ آب در شرایط استاندارد است که منطبق بر نیاز تابلو برق برآورد میشود. ناگفته نماند که اگر شرایط غیر استاندارد باشد، باید از طریق ضریب تصحیح چگالی نسبت به تصحیح فشار استاتیک وارد بر هواکش تابلویی اقدام کرد. جنس فریم و پرههای هواکش تابلویی از دیگر عوامل مهم و موثر در انتخاب فن تابلویی هستند.
عمدتا و در حالت کلی جنس بدنه (فریم فن و هواکش) و پرههای انواع فن تابلویی و هواکش تابلویی از پلاستیک یا باکالیت (نوعی فلز) است. در مدلهای باکیفیتتر و سطح بالاتر، جنس فریم و بدنهی هواکش از فلز میباشد و معمولا این فلز آلومینیوم است. ناگفته نماند که در طراحی و ساخت انواع فن تابلویی ضد انفجار، جنس بدنه و پرههای فن هر دو از فلز انتخاب شدهاند. گاها فنهای تابلویی و هواکشهای تابلویی بدون فریم هستند و فاقد فریم و قاب میباشند.
عنوان
عمر فن های تابلویی چقدر است؟
قابل ذکر است که طول عمر فنهای تابلویی و هواکشهای تابلویی بین ۱۵۰۰۰ ساعت تا ۴۰۰۰۰ ساعت است. البته مقدار دقیق آن متناسب با مدل فن تعیین میگردد. طول عمر فن تابلویی به موتور آن بستگی دارد و اصولا موتور فن دارای دو نوع بوشی و بلبرینگی است. طول عمر انواع موتورها متفاوت است؛ به طوری که میتوان گفت طول عمر موتور نوع بوشی حدودا ۱۵۰۰۰ ساعت و طول عمر موتور نوع بلبرینگی تقریبا ۴۰۰۰۰ ساعت میباشد. از این رو فنهای بلبرینگی نسبت به فنهای بوشی از طول عمر بالاتری برخوردار هستند.
قیمت فن و هواکش با موتور بلبرینگی بالاتر از قیمت فن و هواکش با موتور بوشی است. وب سایت تخصصی صنعت برق امکان ارائه مشاورهی رایگان و استعلام قیمت را برای شما عزیزان مهیا کرده است. میتوانید با مراجعه به وب سایت صنعت برق از خدمات ارائه شده، بهرهمند گردید.
عنوان
سوالات متداول فن تابلویی
خازن روغنی چیست؟
خازن روغنی را می توان به عنوان یکی از بهترین مدل های موجود در بازار مورد استفاده قرار داد. با توجه به نیاز مدارات مختلف می توان از خازن های روغنی در موارد بسیار زیادی استفاده کرد. تنوع موجود در این محصولات باعث استفاده گسترده این محصولات شده است. برای نصب و راه اندازی این خازن ها بسیار ساده بوده و می توان در مدارات بسیار زیادی این محصولات را نصب کرد. کاربرد های گسترده این محصولات باعث استفاده گسترده آن ها شده است. توجه داشته باشید که خازن روغنی را می توان در مدل های بسیار زیادی مورد استفاده قرار داد. خازن روغنی را می توان در مدار های AC به صورت گسترده استفاده کرد.
قیمت خازن روغنی چیست؟
این سایت با معرفی بهترین فروشگاه های موجود در سراسر کشور می تواند خدمات بسیار خوبی را ارائه کند. برای دریافت قیمت می توانید با فروشگاه های معرفی شده در سایت ارتباط برقرار کنید. به راحتی می توانید از طریق این سایت قیمت های به روز را دریافت نمایید. کیفیت محصولات موجود در این سایت را می توان به عنوان یکی از ویژگی های بارز در نظر گرفت. در ادامه به معرفی انواع خازن روغنی خواهیم پرداخت و این محصولات را برای شما شرح می دهیم.
انواع خازن روغنی چیست؟
از خازن روغنی می توان در راه اندازی موتور های الکتریکی نیز استفاده کرد. در به کار انداختن موتور های مختلف باید انرژی بالاتری را به موتور انتقال داد. این موتور ها برای به کار افتادن نیاز به یک شوک الکتریکی بالاتری می باشند. خازن های مختلف می توانند این شوک را ایجاد کرده و ولتاژ مورد نیاز را تامین کنند. بعد از راه اندازی موتور ها این خازن ها از مدار خارج شده و عملکردی را ندارند. با توجه به خواص موجود در روغن می توان کاربرد های بسیار زیادی را برای این محصول مد نظر قرار داد. انواع خازن روغنی را می توان به راحتی از طریق شکل ظاهری شناسایی کرد.