عنوان
نحوه خرید کابل آلومینیوم
سیم و کابل آلومینیوم جایگزین ارزان قیمتی برای کابل مسی است. علاوه بر مزیت بارز قیمتی، نصب این محصولات به دلیل وزن پایین آن، بسیار آسان میباشد. به همین دلیل است که در بسیاری از مواقع، چنین کابلی جهت نصب در تابلو یا ماشین آلات انتخاب میشود.
از کابل آلومینیوم برای ساخت کابلهای الکتریکی که برای اتصال تجهیزات برق (پمپها، فنها، تهویه مطبوع و غیره) و تاسیسات الکتریکی طراحی شدهاند، استفاده می شود. طبق PUE، در خانهها یا آپارتمانها، استفاده از مواد نصب الکتریکی با سطح مقطع بیش از ۲٫۵ مجاز میباشد. کاتالوگ فروشگاه اینترنتی “صنعت برق” مجموعه بزرگی از برندهای کابلهای آلومینیوم تولید شده مطابق با GOST 31996-2012 را به مشتریان ارائه میدهد. شما می توانید با خرید از این مجموعه، کلیه کابلهای آلومینیومی مورد نیاز خود را در تمامی شهرهای ایران دریافت نمایید.
عنوان
ماهیت کابل آلومینیوم
علیرغم این واقعیت که در سالهای اخیر، کابلهای مسی بیشتر مورد استفاده قرار گرفتهاند، با این حال، دامنه کابلهای آلومینیوم نیز بسیار گسترده میباشد! از سیمها و کابلهای آلومینیوم به طور فعال در خطوط برق فشار قوی استفاده میشود. در این مورد، مقاومت هادیهای حامل جریان بر توان عملیاتی تاثیر نمیگذارد. مزایای بدون شک موادی مانند آلومینیوم، وزن کم و قیمت پایین آن است. این دو ویژگی در موقعیتهایی که نیاز به مقیاسهای قابل توجهی از کابل میباشد، از اهمیت بیشتری برخوردار میباشد.
لازم به ذکر است که عر مفید کابلهای آلومینیوم ۱۵-۲۰ سال است، اما با نگهداری بهتر این کابلها، میتوان طول عمر این کابلها را افزایش داد. برخی از انواع کابلهای آلومینیوم دارای غلاف زره پوش هستند که به محافظت از کابل در برابر تاثیرات خارجی کمک شایانی میکند. هر چند، چنین غلافی، انعطاف پذیری سیم را کاهش میدهد. می توان با افزایش سطح مقطع، توان عملیاتی چنین کابلی را افزایش داد. بنابراین بهتر است کابلهایی با سطح مقطع را بیشتر انتخاب کنید.
شایان ذکر است که کابل برق آلومینیومی دارای یک نام الفبایی است که شامل پارامترهای اصلی محصول است:
- A – به معنای هسته حامل جریان آلومینیوم است.
- B – عایق هادی ساخته شده از پلی وینیل کلراید.
ویژگی کابل آلومینیوم
سطح مقطع هسته کابل آلومینیوم از ۰٫۳ تا ۸۰۰ میلی متر مربع است. برای نیازهای خانگی، کابلهایی از ۰٫۳۵ تا ۱۶ میلی متر مربع بیشتر و تا حدودی کمتر ، ۰٫۲۵ میلی متر مربع استفاده میشود. مقطع، بسته به ولتاژ و جریان شبکهای که کابل در آن برنامه ریزی شده است، تعیین میشود. هرچه سطح مقطع کابل ضخیمتر باشد، رسانایی آن بهتر است. توجه به تعداد هستهها نیز مهم بوده و انعطاف پذیری کابل به آن بستگی دارد. مواد عایق نیز یکی از ویژگیهای مهم کابل آلومینیوم است. لازم به ذکر است که مهمترین هدف از عایق کاری، جلوگیری از نشتی و جلوگیری از برق گرفتگی و خطرات آتش سوزی است. عایق باید در برابر حرارت و آسیب مکانیکی مقاوم باشد.
عنوان
مزایا و معایب این کابل
در نظر داشته باشید که مزایای کابل آلومینیوم محدود به طیف خاصی نمیباشد. با این حال، مهمترین مزایای استفاده از کابلهای آلومینیوم را میتوان به این شرح ارائه داد:
- سبک وزن بودن: به دلیل چگالی کمتر، با سطح مقطع یکسان، یک سیم آلومینیومی به طور متوسط ۲ برابر سبکتر از یک هادی مسی است. به عبارتی، هنگام استفاده از کابلهای آلومینیومی، یک مزیت مهم و واضح، وزن این کابلها میباشد. به دلیل همین وزن سبک، بیشترین استفاده از هادی برای خطوط برق هوایی، کابلهای آلومینیومی میباشد.
- مس رسانایی بهتری نسبت به آلومینیوم دارد، اما این لزوما مزیت مس نیست! رسانایی آلومینیوم حدود ۶۰ درصد رسانایی مس است. کابل آلومینیومی با رسانایی یکسان، ضخیمتر است، اما تا ۵۰ درصد وزن کمتری نسبت به مس دارد. به عبارتی، کابل مسی کوچکتر، اما بسیار سنگینتر است. این ویژگی، موجب کاهش بار روی تجهیزات پشتیبانی کابل سربار می شود.
- قیمت پایین: هزینههای تولید کابل آلومینیوم، ۲-۳ برابر کمتر از تولید کابلهای مسی است. به بیانی دیگر، هزینه تولید و پردازش یک هادی آلومینیومی نسبت به همتای مسی آن ارزانتر است. ۱ تن مس حدود ۳ برابر بیشتر از ۱ تن آلومینیوم قیمت دارد.
- آلومینیوم دارای رسانایی خوب بوده و در برابر اثرات محیطهای فعال شیمیایی مقاوم است. یکی از مهمترین مزایای کابل آلومینیوم، مقاومت بالای آن در برابر خوردگی است. پس از تماس با اکسیژن یا بخار آب هوا، یک لایه اکسید قوی و سخت روی سطح آلومینیوم تشکیل میشود. این اکسید، از فلز در برابر تخریب بیشتر محافظت می کند.
- بهره وری: اتصال قابل اعتماد بدون اثری از خوردگی یا اکسیداسیون گالوانیکی.
- دوام: عمر مفید کابلهای آلیاژی ۸۰۳۰ یا ۸۱۷۶ بیش از ۳۰ سال است.
به بیانی کلیتر، مقرون به صرفه بودن، سبک وزنی، هدایت الکتریکی خوب، و همچنین مقاومت در برابر مواد شیمیایی را میتوان از مهمترین مزایای یک کابل آلومینیومی به شمار آورد.
البته این کابل نیز همانند سایر کابلهای جریان برق، از معایب مختص خود برخوردار میباشد که در ادامه به آن میپردازیم:
- شکنندگی: با چند خم شدن ، ممکن است کابل آلومینیوم بشکند.
- هدایت الکتریکی پایین: در مقایسه با همتای مسی، پارامترهای هدایت الکتریکی سیم های آلومینیومی ۱٫۷ تا ۲ برابر کمتر میباشد.
به بیانی کلیتر ، از معایب کابل برق آلومینیومی می توان به انعطاف پذیری کم، شکنندگی با خمش مکرر، تلفات الکتریکی قابل توجه در حضور ناخالصی ها (در صورت استفاده از کابلی از سازندگان تایید نشده) اشاره کرد.
عنوان
بهترین مرکز خرید کابل آلومینیوم
در نهایت لازم به یادآوری است که در کاتالوگ فروشگاه صنعت برق میتوانید محصولات آلومینیومی با خواص مختلف را انتخاب کنید. در میان گزینههای پیشنهادی، کابلهای تک و چند رشتهای از این نوع وجود دارد. علاوه بر این، کابلهای موجود از نظر سطح مقطع، در طیف مختلفی موجود میباشند. میتوانید با تنظیم پارامترهای مناسب در فیلتر، جستجوی خود را محدود نمایید. همچنین در صورتی که در انتخاب کابل آلومینیوم مورد نیاز خود تردید دارید، می توانید به صورت آنلاین یا تلفنی با متخصصان مجموعه صنعت برق مشورت کنید.
این مجموعه همواره به مشتریان خود تضمین میدهد که با خرید کابلهای آلومینیوم این مجموعه به بهترین کابلهای بازار دسترسی خواهند داشت. بنابراین، در خرید از این مجموعه تردید نداشته و با اعتمادی کامل از کیفیت و خوش قیمتی محصول، سفارش خرید خود را ثبت نمایید.
عنوان
سوالات متداول کابل آلومینیوم
ویژگی کابل آلومینیوم چیست؟
مقطع، بسته به ولتاژ و جریان شبکهای که کابل در آن برنامه ریزی شده است، تعیین میشود. هرچه سطح مقطع کابل ضخیمتر باشد، رسانایی آن بهتر است. توجه به تعداد هستهها نیز مهم بوده و انعطاف پذیری کابل به آن بستگی دارد. مواد عایق نیز یکی از ویژگیهای مهم کابل آلومینیوم است. لازم به ذکر است که مهمترین هدف از عایق کاری، جلوگیری از نشتی و جلوگیری از برق گرفتگی و خطرات آتش سوزی است. عایق باید در برابر حرارت و آسیب مکانیکی مقاوم باشد.
ماهیت کابل آلومینیوم چیست؟
علیرغم این واقعیت که در سالهای اخیر، کابلهای مسی بیشتر مورد استفاده قرار گرفتهاند، با این حال، دامنه کابلهای آلومینیوم نیز بسیار گسترده میباشد! از سیمها و کابلهای آلومینیومی به طور فعال در خطوط برق فشار قوی استفاده میشود. در این مورد، مقاومت هادیهای حامل جریان بر توان عملیاتی تاثیر نمیگذارد.