عنوان
کلید حرارتی
عنوان
نحوه خرید کلید حرارتی
در لوازم الکترونیکی مصرفی، کنترل دما، اغلب امری حیاتی بوده و بسیار مورد نیاز است. برای این کار از یک سنسور مخصوص استفاده میشود. این سنسور، یک کانتکت فلزی است که وقتی بالاتر از دمای مشخصی گرم شود، باز میشود. در زندگی روزمره به این سنسور، ترموستات، فیوز حرارتی، کلید حرارتی، رله حرارتی، سنسور حرارتی و قطع کننده حرارتی گفته میشود.
رایجترین اصطلاح به کار رفته برای این سنسور، کلید حرارتی است. در صورت نیاز به خرید کلید حرارتی، پیشنهاد میکنیم با کارشناسان مجموعه صنعت برق تماس بگیرید.
البته جهت شناخت بهتر ماهیت و نحوه کارکرد کلیدهای حرارتی، خواندن ادامه مطلب خالی از لطف نخواهد بود!
عنوان
ماهیت کلید حرارتی
کلید حرارتی یک وسیله ایمنی است که در صورت افزایش بیش از حد دما، مدار الکتریکی را قطع میکند. این سنسورها برای جلوگیری از آتش سوزی، آسیب ناشی از نوسانات ولتاژ و در سایر موقعیتهای خطرناک الکتریکی استفاده می شوند. بسیاری از افراد، میتوانند از این کلیدها و یا یک کلید حرارتی / مغناطیسی که شامل دو محافظ در برابر باز شدن مدار در صورت بروز مشکل است، استفاده نمایند.
لازم به ذکر است که کلیدهای حرارتی با تشخیص شرایط خطرناک در مدار الکتریکی و باز کردن مدار به گونهای عمل میکنند که از وقوع هر گونه حادثه جلوگیری میکنند. تا زمانی که مدار باز است، جریانی نمیتواند از آن عبور نماید. بنابراین باز کردن مدار، وضعیت خطرناک را از بین میبرد.
پس از رفع مشکلی که باعث باز شدن بریکر شده بود، میتوان با بستن مدار و اجازه دادن به کار مجدد، بریکر را ریست کرد. اگر قطع کننده مدار، بدون حل مشکل ریست شود، احتمال اینکه جریان دوباره قطع شود وجود دارد!
عنوان
موارد کاربرد سنسور حرارتی
البته، برخی از مدلهای این کلیدهای حرارتی ممکن است فلنج نداشته باشند. برای کاهش مقاومت دمایی بین کلید حرارتی و شیء کنترلی (مخزن، محفظه و غیره) می توان از خمیر رسانای گرما استفاده کرد.کلیدهای حرارتی تقریبا در تمام لوازم برقی خانگی که برای گرمایش استفاده میشوند، گنجانده میشوند. این کلیدها را میتوان در مدارهای الکتریکی ترمو پات، دیگهای بخار، اجاقهای برقی، اجاق های مایکروویو استفاده کرد. این کلیدهای دما دارای یک فلنج متحرک یا ثابت هستند که برای نصب روی سطوح جهت کنترل دما لازم میباشد.
البته، برخی از مدلهای این کلیدهای حرارتی ممکن است فلنج نداشته باشند. برای کاهش مقاومت دمایی بین کلید حرارتی و شیء کنترلی (مخزن، محفظه و غیره) می توان از خمیر رسانای گرما استفاده کرد.
البته، برخی از مدلهای این کلیدهای حرارتی ممکن است فلنج نداشته باشند. برای کاهش مقاومت دمایی بین کلید حرارتی و شیء کنترلی (مخزن، محفظه و غیره) می توان از خمیر رسانای گرما استفاده کرد.
عنوان
عنوان
نحوه عملکرد کلید حرارتی
به طور کلی، کلیدهای حرارتی برای تشخیص افزایش دما طراحی شدهاند. دما موجب ایجاد یک واکنش مکانیکی میشود که مدار شکن را خاموش کرده و مدار را قطع میکند. این امر، به طور معمول با ترکیب دو قطعه فلز با نرخ انبساط متفاوت به دست میآید. همانطور که فلزات در پاسخ به گرما منبسط میشوند، مدار شکن را میکشند تا آن را باز کنند.کلیدهای مدار به گونهای طراحی شدهاند که کاملا باز یا کاملا بسته بوده و از عبور جزئی جریان جلوگیری میکنند.
هنگام خاموش شدن آنها، معمولا در وسط محدوده حرکت متوقف میشوند، تا کاربر بتواند به راحتی مدار قطع شده را شناسایی کند. برای تنظیم مجدد کلید مدار، آن را تا انتها بیرون بکشید و سپس آن را به حالت روشن برگردانید.
شایان ذکر است که عمل مکانیکی باز کردن مدار، اغلب موجب ایجاد یک کلیک شنیداری میشود. این صدا، به کاربر این هشدار را میدهد که به دلیل وجود یک مشکل الکتریکی، جریان قطع شده است! پس از خاموش شدن سوئیچ، افراد باید تعیین کنند که مشکل به کدام مدار مربوط میشود و مدار را برای بررسی علائم مشکل بررسی کنند. به عنوان مثال، راه اندازی چندین بخاری برقی در یک مدار ممکن است یک سوئیچ حرارتی را خاموش کند و ممکن است با جدا کردن بخاریها و انتقال آنها به مدارهای مختلف، مشکل حل شود. در موارد دیگر، ممکن است یک مشکل جدی در مدار وجود داشته باشد و نیاز باشد که یک برقکار، مشکل را بررسی نماید.
در مدار شکن مغناطیسی/حرارتی، مدار شکن دارای یک عنصر حرارتی و الکترومغناطیسی است که به جریان های اضافه پاسخ داده، کلید مدار را فعال کرده و مدار را باز میکند. این نوع مدار شکن میتواند به مشکلاتی مانند افزایش ولتاژ و همچنین مشکلاتی مانند اتصال ضعیف مدارهای الکتریکی، به سرعت پاسخ دهد.
عنوان
نحوه بررسی عملکرد سنسور حرارتی
از آنجایی که کلیدهای حرارتی ، یک کنتاکت معمولی با کنترل حرارتی هستند، با یک روش ساده و با استفاده از تستر میتوان عملکرد این کلیدها را بررسی نمود. در حالت عادی و سرد ، کنتاکتهای سوئیچ حرارتی بسته هستند. لازم به ذکر است که برای بررسی عملکرد کلید حرارتی، می توانید این کلیدها را بالاتر از دمای خاموش شدن آنها، با یک فندک معمولی گرم کرده و مقاومت کنتاکتها را اندازه گیری کنید. از آنجایی که محدوده دمای عملکرد کلیدهای حرارتی، عمدتا در محدوده ۵۰ تا ۱۶۰ درجه سانتیگراد میباشد، می توان آنها را با یک آهن لحیم کاری معمولی نیز گرم کرد.
در برخی موارد، برای بازیابی یک کلید حرارتی که کار نمیکند، می توانید چندین بار آن را به شدت تکان دهید. شاید عجیب به نظر برسد! اما لرزش شوک قوی به یک کلید حرارتی، به بازیابی عملکرد عادی این کلیدها کمک شایانی میکند.
البته این توصیه تنها در مواردی اعمال میشود که جایگزین مناسبی برای قطعه معیوب در دسترس نباشد! در غیر اینصورت، حتما توصیه میشود که یک کلید حرارتی معیوب را با یک کلید جدید جایگزین کنید.
عنوان
نقش کلیدهای حرارتی در صنعت
کلیدهای حرارتی در مصارف صنعتی، از اهمیت بسیار بیشتری نسبت به مصارف خانگی برخوردار میباشند. در حوزه صنایع، کلیدهای حرارتی ، یک وسیله ایمنی هستند که حفاظت بیشتری را برای تاسیسات مشعل سوخت به ارمغان میآورند. در صنایع، کلیدهای حرارتی معمولا روی ۱۶۵ درجه فارنهایت تنظیم میشوند و اگر دمای محیط به این حد برسد، جریان برق را حذف کرده و سپس مشعل بلافاصله خاموش می شود. شایان ذکر است که کلید حرارتی معمولا روی سقف و نزدیک مشعل قرار میگیرد.
عنوان
مرکز معتبر خرید کلید حرارتی
شایان ذکر است که در صورت نیاز به خرید برندهای مختلف کلید حرارتی ، میتوانید از مجموعه محصولات برق صنعت دیدن نمایید. مجموعه برق صنعت از جمله مراکز خوش سابقه در عرضه و توزیع مستقیم کلیدهای حرارتی است که علاوه بر توزیع کلیدهای برخوردار از استانداردهای کیفی لازم، از نظر قیمتی نیز، سوئیچهایی بسیار خوش قیمت را به مشتریان تحویل میدهد.
عنوان
سوالات متداول
نحوه خرید کلید حرارتی را توضیح دهید ؟
در لوازم الکترونیکی مصرفی، کنترل دما، اغلب امری حیاتی بوده و بسیار مورد نیاز است. برای این کار از یک سنسور مخصوص استفاده میشود. این سنسور، یک کانتکت فلزی است که وقتی بالاتر از دمای مشخصی گرم شود، باز میشود. در زندگی روزمره به این سنسور، ترموستات، فیوز حرارتی، کلید حرارتی، رله حرارتی، سنسور حرارتی و قطع کننده حرارتی گفته میشود. رایجترین اصطلاح به کار رفته برای این سنسور، کلید حرارتی است.
ماهیت کلید حرارتی را توضیح دهید ؟
کلید حرارتی یک وسیله ایمنی است که در صورت افزایش بیش از حد دما، مدار الکتریکی را قطع میکند. این سنسورها برای جلوگیری از آتش سوزی، آسیب ناشی از نوسانات ولتاژ و در سایر موقعیتهای خطرناک الکتریکی استفاده می شوند. بسیاری از افراد، میتوانند از این کلیدها و یا یک کلید حرارتی / مغناطیسی که شامل دو محافظ در برابر باز شدن مدار در صورت بروز مشکل است، استفاده نمایند.
موارد کاربرد سنسور حرارتی چیست؟
کلیدهای حرارتی تقریبا در تمام لوازم برقی خانگی که برای گرمایش استفاده میشوند، گنجانده میشوند. این کلیدها را میتوان در مدارهای الکتریکی ترمو پات، دیگهای بخار، اجاقهای برقی، اجاق های مایکروویو استفاده کرد. این کلیدهای دما دارای یک فلنج متحرک یا ثابت هستند که برای نصب روی سطوح جهت کنترل دما لازم میباشد.