عنوان
گوشی صوتی تابا و الکتروپیک جزء زیر گروه درب بازکن های الکتریکی هستند که در سایت صنعت برق عرضه شده اند. انواع تجهیزات درب بازکن و آیفون های تصویری و صوتی که نقش امنیتی و حفاظتی دارند در سایت ارائه شده اند. در این مقاله با دو مورد از گوشی های صوتی پر کاربرد آشنا می شویم. نحوه سیم کشی و رفع عیب آنها را بررسی می کنیم.
عنوان
گوشی صوتی تابا
گوشی صوتی تابا نوعی درب بازکن برقی است. کیفیت صدای انتقالی توسط این آیفون صوتی بسیار بالا است. شرکت سازنده آن تابا الکترونیک نام دارد. این شرکت ابتدا آیفون هایی طراحی کرد که با ۶ سیم کار می کردند. اما در مدل TL-633 تابا با ۴ سیم بین پنل و گوشی ارتباط ایجاد می شود. در مدل های ۶ سیم مشکلاتی مثل تعداد رشته سیم زیاد و عدم کاربرد در فواصل طولانی وجود داشت. برای رفع این مشکلات گوشی صوتی تابا TL-633 ساخته شد. این گوشی دارای یک مدار مخصوص برای تقویت صدا است. همچنین برای مقاومت در برابر گرد و غبار جنس بدنه آن از پلاستیک ضد الکتریسیته ساکن ساخته شده است. شرکت تابا الکتریک این محصول خود را با ۵ سال گارانتی عرضه نموده است.
بررسی ویژگی های گوشی صوتی تابا
این گوشی صوتی دارای ۶ سیم است که ارتباط بین پنل و گوشی را برقرار می کنند. روی بدنه آن لوگو شرکت تابا الکتریک و یک شستی درب بازکن وجود دارد. گوشی دهنی در سمت چپ قرار دارد. در طراحی گوشی دهنی برجستگی هایی در نظر گرفته شده است تا بتوان راحت تر با ان کار کرد.
عنوان
گوشی صوتی الکتروپیک
گوشی صوتی الکتروپیک جزء یکی از قدیمی ترین درب بازکن های صوتی است. امروزه با وجود آمدن آیفون های تصویری به بازار هنوز هم آیفون صوتی های برندهایی مثل الکتروپیک محبوب و پر فروش هستند. در ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری زیادی هنوز از گوشی های صوتی به عنوان درب بازکن استفاده می شود. این گوشی صوتی با بدنه ABS ساخته می شود. به علت جنس بدنه و خاصیت آنتی استاتیکی آن زود دچار رنگ پریدگی و خراش نمی شود. سیم فنری گوشی دهنی نیز با کیفیت است و زود خراب نمی شود. روی بدنه این دستگاه یک ال ای دی تعبیه شده است.
اگر تماس از دست رفته ای داشته باشید به رنگ سبز در می آید. به کمک ولوم تنظیم صدا می توان صدای زنگ آن را تنظیم نمود.
نحوه سیم کشی آیفون صوتی
برای رفع مشکلات گوشی صوتی حتما باید به سیم کشی ان تسلط داشته باشید. بسته به نوع برند ایفون نوع سیم کشی متفاوت است. تعداد واحدها و مدل ساخت نیز در سیم کشی تغییراتی ایجاد می کند. به طور کلی برای سیم کشی گوشی صوتی از دو رشته سیم استفاده می شود. یک رشته شامل ۶ سیم است که پنل را به گوشی داخلی وصل می کنند. رشته دیگر ۴ سیم دارد که از ترانس برق تا پنل کشیده می شود. باید با کمک سیم دیگری برق ساختمان را به ترانس رساند. همچنین باید یک سیم برق تا محل قفل درب ورودی کشید. هر نوع عیبی که در سیستم گوشی صوتی مشاهده شود به سیم کشی آن مرتبط است.
وظایف مخصوص به هر یک از ۶ رشته سیم استفاده شده در نصب گوشی صوتی را در ادامه بررسی می کنیم. برای انتقال صدا از گوشی به پنل رشته سیم A استفاده می شود. اگر صدا قطع شده باید این سیم را چک کنید. رشته سیم B صدای بیرون را به کمک پنل به گوشی می فرستد. برق لازم برای صدای زنگ خوردن آیفون توسط رشته سیم D تامین می شود. اگر گوشی شما زنگ نمی خورد این رشته سیم اتصالی دارد. بسته به تعداد واحدها چند رشته سیم D در نظر گرفته می شود.
رشته سیم C گوشی صوتی نیز نیروی لازم برای انتقال صدا از پنل به گوشی را تامین می کند. این رشته سیم مهم است. رشته سیم E نیز ولتاژ ۱۲ ولت را برای آیفون صوتی تامین می کند. اگر گوشی کاملا از کار افتاد یا برق آن قطع شد باید این رشته سیم را چک کنید. برای باز کردن در از راه دور برق لازم توسط رشته سیم F تامین می شود. اگر در به راحتی باز نمی شود باید سلامت این رشته سیم را چک کنید.
عنوان
انواع گوشی صوتی
گوشی صوتی در انواع مختلف ۴، ۵ یا ۶ سیمه در بازار به فروش می رسد. اغلب این مدل گوشی ها سفید و ساده طراحی می شوند. اغلب جنس بدنه آنها از پلاستیک ضد الکتریسیته ساکن می باشد. برای مقاومت بالاتر در برابر ضربه و فشار این جنس بدنه انتخاب می شود. آیفون های صوتی جزء دسته بندی محصولات حفاظتی قرار می گیرند. به کمک نصب آنها امنیت محیط بالا می رود. شما جهت خرید انواع گوشی صوتی می توانید از طریق سایت صنعت برق این کار را انجام دهید. اطلاعات تکمیلی و تخصصی بیشتر را می توانید از بخش مشاوره رایگان سایت دریافت کنید.
اجزای اصلی گوشی صوتی
یک گوشی صوتی به طور کلی از ۵ بخش تشکیل می شود. پنل در بیرون ساختمان و در محل درب ورودی نصب می شود. جنس بدنه ان ضد آب است و در برابر برف و باران مقاومت دارد. گوشی داخل خانه نصب می شود و انواع مختلف ۴، ۵ یا ۶ سیم دارد. منبع تغذیه رابطی بین گوشی و پنل است. این منبع دارای ترمینال های خروجی با ولتاژ ۱۲ ولت است. این منبع تغذیه نیروی لازم جهت باز شدن درب و تغذیه پنل صوتی را تامین می کند. قفلی که روی درب نصب می شود می تواند از نوع برقی، توکار، کله گاوی و … باشد. برای سیم کشی بین این اجزا گوشی صوتی از کابل برق آیفون زوج ۴ با قطر ۶/۰ استفاده می شود.
جمع بندی نهایی
گوشی صوتی چهار سیم نسبت به نوع شش سیم بهتر عمل می کند و در فواصل طولانی تری قابل نصب می باشد. برندهای زیادی در زمینه عرضه آیفون صوتی فعالیت می کنند. ما در این مقاله دو برند تابا الکترونیک و الکتروپیک را بررسی کردیم. تسلط بر نحوه سیم کشی در تسریع روند عیب یابی آیفون های صوتی موثر است. هر نوع مشکل در انتقال صدا یا باز نشدن درب به سیم کشی مرتبط است.
عنوان
سوالات متداول گوشی صوتی
گوشی صوتی تابا چیست ؟
گوشی صوتی تابا نوعی درب بازکن برقی است. کیفیت صدای انتقالی توسط این آیفون صوتی بسیار بالا است. شرکت سازنده آن تابا الکترونیک نام دارد. این شرکت ابتدا آیفون هایی طراحی کرد که با ۶ سیم کار می کردند.
ویژگی های گوشی صوتی تابا چیست؟
این گوشی صوتی دارای ۶ سیم است که ارتباط بین پنل و گوشی را برقرار می کنند. روی بدنه آن لوگو شرکت تابا الکتریک و یک شستی درب بازکن وجود دارد.